Inleveractie: Een fiets voor ieder kind!

Wat ontzettend fijn dat jij een ander kind blij wilt maken met een gebruikte fiets! Zo gaat onze wens, een veilige fiets voor ieder kind in Nederland, in vervulling.

De actie werkt als volgt: je levert je gebruikte fiets in bij een ANWB-inleverlocatie. Vervolgens wordt de fiets grondig onderzocht en indien nodig opgeknapt, want veiligheid staat voorop. Stichting Leergeld zorgt er tot slot voor dat de fietsen goed terechtkomen, en er zoveel mogelijk kinderen worden voorzien van een goede fiets!

Zo kan een ander kind dankzij jou weer vrolijk en veilig op de fiets de weg op.

Dus wil jij ook een kinderwens vervullen? Klik hier voor meer informatie over het ANWB Kinderfietsenplan en vind een inleverpunt bij jou in de buurt.

Waarom doen wij dit?

Nederland telt meer fietsen dan mensen; samen hebben we er ongeveer 23 miljoen. Toch heeft niet iedereen gelijke toegang tot een fiets: 12% van de Nederlanders heeft namelijk geen fiets, waaronder veel kinderen.

Helaas is de vraag naar tweedehands fietsen groter dan het aantal fietsen dat op dit moment wordt ingeleverd. Met name aan fietsen voor kinderen van basisschoolleeftijd is een groot tekort. Bij sommige Leergeldstichtingen is hierdoor al sprake van een wachtlijst.

Daarom organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met ANWB Kinderfietsenplan en  Stichting Leergeld een speciale actie: zoveel mogelijk gebruikte fietsen inzamelen voor kinderen die er nog geen hebben. We hopen dan ook dat deze campagne zal leiden tot nog meer kinderfietsen die worden ingeleverd voor hergebruik.

Het ministerie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bundelt de krachten op nationaal, regionaal en lokaal niveau met het initiatief "City Deal, Fietsen voor Iedereen". Met City Deal willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen, voor wie fietsen om uiteenlopende redenen niet mogelijk is, weer de fiets op kunnen. Dat doen we samen met een aantal partners. Onder andere met Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld zou heel graag nog meer kinderen, die opgroeien in een gezin met geldzorgen, van een goede fiets willen voorzien! Thuis niet genoeg geld en toch een fiets nodig voor je kind, ga naar: https://www.leergeld.nl en vind daar 1 van de 113 stichtingen die je verder kunnen helpen.