Volle zalen, vaker fietsen!

Volle zalen, daar is Rotterdam Ahoy specialist in. Als facilitator en organisator van evenementen – van zakelijke congressen tot populaire muziek- en sportevenementen, zoals het North Sea Jazz Festival en het ABN AMRO Open – groeit Rotterdam Ahoy in meerdere opzichten, vertelt de Mobiliteitsmanager van Rotterdam Ahoy. “Tijdens de coronaperiode hebben we er een nieuw pand bijgekregen. Daardoor is het aantal bezoekers gestegen tot 2,3 miljoen per jaar.”

De grootste winst halen we bij onze bezoekers

Om die bezoekersstromen in goede banen te leiden, vervult Rotterdam Ahoy een voortrekkersrol. De Mobiliteitsmanager legt uit: “Als fietsambassadeur willen we de bereikbaarheid verbeteren door medewerkers én bezoekers bewust te maken van duurzame reismogelijkheden. We maken deel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.” Om dit drukke gebied bereikbaar te houden, is het belangrijk dat onze bezoekers niet vanzelfsprekend de auto pakken. “We willen alternatieven bieden. Natuurlijk willen we ook dat onze 300 medewerkers en duizenden flexkrachten vaker fietsen, maar de grootste winst valt te behalen bij onze bezoekers.”

Reisadvies op maat

Hoe stimuleer je bezoekers om op de fiets naar Ahoy te gaan? Volgens de Mobiliteitsmanager: “Op de website en in mailings moedigen we aan om te kiezen voor een alternatief. Daarin krijgt de fiets – in combinatie met het OV of de auto – een grote rol. Voor Rotterdammers is fietsen gemakkelijk. Maar een gecombineerde reis, met onder andere de fiets wordt steeds aantrekkelijker. Bezoekers kunnen hiervoor op onze website de app Moves downloaden. Die app laat alle vervoersmogelijkheden zien, inclusief de (deel)fiets voor een goed reisadvies op maat.” De Mobiliteitsmanager vervolgt: “Op het voorterrein van Ahoy is een fietsenstalling en aan de overkant van de weg een grote openbare stalling. Zulke basisvoorzieningen helpen ook. Verder maken we fietsen aantrekkelijk voor onze medewerkers. Er is de mogelijkheid om voordelig een nieuwe fiets te kopen, en voor werkverkeer staat altijd een elektrische deelfiets klaar.”